NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

‘Mijn stukje natuur’ in Larserbos van start

11 juli 2016

Op zaterdag 9 juli 2016 heeft Martine Dubois, beter bekend als de Freelance Boswachter, de aftrap gegeven voor haar natuurproject ‘Mijn stukje natuur’. Dat deed ze samen met gedeputeerde Jan Nico Appelman en Martin Jansen, directeur van het Flevo-landschap.

Programma Nieuwe Natuur
Martine Dubois heeft het idee voor ‘Mijn stukje natuur’ bij de provincie ingediend in het kader van het programma Nieuwe Natuur. Met dit programma stelt de provincie Flevoland particulieren en natuurorganisaties in staat zelf toegankelijke en beleefbare natuur te ontwikkelen. Nieuwe natuur, die ontstaat vanuit de behoefte van Flevolanders. Natuur dicht bij hun eigen woonomgeving.

Genieten van eigen stukje natuur
Het idee van Martine, dat oorspronkelijk de naam ‘Vierkante meter natuur’ droeg, past goed in deze opzet. Het is een uniek concept om gezinnen, vriendengroepen, instellingen, scholen of wie maar wil van een eigen stukje natuur te laten genieten. Er zijn stukken natuurgrond van circa 2000 m2 beschikbaar. Daarop kunnen natuurliefhebbers hun stukje natuur naar eigen inzicht inrichten. Of juist laten zoals die is. De natuurgrond is voor een periode van minstens 2 jaar te gebruiken.

Lancering concept
Tijdens de startbijeenkomst in het Larserbos, lanceerde de initiatiefneemster onder het genot van een hapje en drankje het concept van ‘Mijn stukje natuur’. Tientallen geïnteresseerden, onder wie veel gezinnen met kinderen, krijgen bij monde van een aantal ‘dieren’ en Martine du Bois te horen wat het concept inhoudt. Met het samen planten van een boom hebben Jan-Nico Appelman en Martin Jansen de start van het project gemarkeerd.

Larserbos en Pampushout
Vooralsnog stelt Stichting het Flevo Landschap voor dit project natuurgronden beschikbaar in het Larserbos in Lelystad en in Pampushout in Almere. Op basis van het succes op deze locaties wordt besloten of en waar het concept van de Freelance Boswachter een vervolg krijgt in Flevoland. Voor meer informatie, ook over de spelregels en vergoeding, kijk op de site van www.mijnstukjenatuur.nl/.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet