NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Najaarsjacht Malta in volle gang

6 okt 2016

De najaarsjacht op Malta is weer losgebarsten. Vijf maanden lang mogen meer dan 50 soorten vogels geschoten worden, waaronder bedreigde soorten als de kwartel en zomertortel. Vrijwilligers van BirdLife doen er alles om zo veel mogelijk misstanden te rapporteren, zodat er een einde gemaakt kan worden aan deze traditie van vogels doden.

In de herfst komen vanuit alle windrichtingen vogels aanwaaien om op deze kleine plek in de oceaan uit te rusten tijdens de trektocht naar Afrika. Lepelaars, zilverreigers, boerenzwaluwen, verschillende soorten roofvogel. Ze komen van heinde en verre. Eén probleem en direct een groot probleem: Malta heeft de traditie om vogels te doden. Een traditie die ontstaan is in de verre Middeleeuwen, toen op de rotsen van dit eiland weinig anders te vinden was dan voedsel in de vorm van vogels. Vandaag de dag is er op Malta eten genoeg, maar de traditie van het doden van vogels tiert nog welig.
Zomertortel/ BirdLife Malta

52 soorten, 5 maanden lang
Vijf maanden lang mag op alles wat vliegt geschoten worden (wettelijke regels jachtseizoen Malta). Meer dan 52 soorten in totaal, waaronder ernstig bedreigde vogels als de kwartel en zomertortel. BirdLife Malta doet er, met hulp van Vogelbescherming en andere BirdLife Partners, alles aan om de jacht te stoppen. Vrijwilligers, waaronder ook regelmatig vogelaars uit Nederland, noteren tijdens zogenaamde Raptor Camps de misstanden en spreken politie en jagers hier op aan.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet