NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nationale Vogelweek 2018

14 feb 2018
Van 12 t/m 21 mei is het weer Nationale Vogelweek. Dat betekent honderden bijzondere gratis vogelexcursies door heel Nederland. Dit jaar is er vanwege het ‘Jaar van de Huiszwaluw’ speciale aandacht voor deze prachtige vogel. Maar ook vele andere spetterende vogels worden onder begeleiding van ervaren vogelkenners opgespoord en van dichtbij bekeken. Op www.vogelweek.nl zijn alle ontdekkingstochten te vinden.

In de Nationale Vogelweek kan iedereen ervaren hoe rijk ons land is aan vogels en hoe leuk en spannend het is om naar vogels te kijken. Vogelliefhebbers met nog weinig ervaring krijgen tijdens de vogelexcursies extra hulp en uitleg hoe je zoveel mogelijk vogels kunt ontdekken en herkennen. Op een Vogelweek-excursie zien deelnemers vaak vogelsoorten die ze nooit eerder zagen. Van minivogels als het goudhaantje tot vliegende reuzen als de zeearend. Dit jaar is er bovendien extra aandacht voor de huiszwaluw die via de telescopen van de excursieleiders van dichtbij bestudeerd kan worden tijdens het bouwen van zijn nest.

Big Day vogelrace op Texel
De Nationale Vogelweek trapt dit jaar af met een Big Day op Texel. Dit is een vogelrace waarbij teams van vogelaars uit het hele land binnen 24 uur op de fiets zoveel mogelijk vogels proberen te zien. Maar dat is niet alles. De teams proberen tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de huiszwaluw. Heel Texel zal bruisen van de vogelactiviteiten. Al het geld dat wordt opgehaald gaat direct naar beschermingsprojecten voor de huiszwaluw. Zie www.texelbigday.nl.

Genieten = beschermen
Vogelbescherming Nederland organiseert de Nationale Vogelweek om het draagvlak voor vogels en natuurbescherming te vergroten. Deelnemers leren vogels herkennen en krijgen de meest schitterende vogels van dichtbij te zien. De honderden activiteiten en excursies zijn te vinden op www.vogelweek.nl. Tot begin mei worden er dagelijks nieuwe excursies bij geplaatst. Via zoeken op woonplaats of postcode zijn activiteiten in de omgeving snel te vinden.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet