NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Naturalis opent met ode aan de natuur

29 aug 2019

Samenwerking is essentieel voor behoud biodiversiteit.
Naturalis Biodiversity Center opent donderdagavond 29 augustus haar deuren, samen met alle belangrijke betrokkenen en relaties. Dit gebeurt met een bijzondere theatervoorstelling, waarbij de architectuur van het gebouw met het imposante atrium, de hoge trappenberg, balustrades en bordessen het decor vormen, en met de inzet van bijna 350 talentvolle dansers, muzikanten en koren uit Leiden en omgeving.

Met deze voorstelling symboliseert Naturalis dat samenwerking noodzakelijk is voor het behoud van biodiversiteit.

De grootse, massale aspecten van de voorstelling worden afgewisseld met kleine en geconcentreerde solo optredens van topartiesten, waaronder Yuri Honing en Maya Friedman.

Naast de directeur van Naturalis Edwin van Huis, spreken de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven; Freek Vonk, onderzoeker bij Naturalis en bekend TV-bioloog; wetenschapper Katja Peijnenburg van Naturalis; en architect Michiel Riedijk. Andere betrokkenen die een bijzondere rol hebben zijn bekende modeontwerpster Iris van Herpen en ontwerper Tord Boontje die beiden bijdroegen met opvallende ontwerpen aan en in het gebouw.

Bijzonder is de grootse inzet van talent uit de Leidse regio, waarmee het instituut het belang toont dat zij hecht aan de sterke verbondenheid met de regio Leiden.

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en directeur Naturalis Edwin van Huis openen samen met Freek Vonk, wetenschapper bij Naturalis en bekend bioloog, het vernieuwde Naturalis.

“Fijn dat Naturalis weer open is, we T. rex Trix weer kunnen zien en kunnen ervaren hoe mooi en belangrijk de natuur is. Naturalis komt op het juiste moment weer in de schijnwerpers. Want de zorgen over het snelle verdwijnen van biodiversiteit zijn groot. We hebben de kennis en de inzet van instellingen zoals Naturalis nodig om het tij te keren", aldus minister Ingrid van Engelshoven.

Directeur Edwin van Huis van Naturalis: “Fantastisch om bezoekers welkom te heten in het nieuwe Naturalis. Hier onderzoeken, verzamelen en delen we alles dat we hebben op het gebied van biodiversiteit. Hier willen we onze passie daarvoor overbrengen op zo veel mogelijk mensen. Omdat wie beter weet, vaak ook beter doet.”

“Naturalis is het mooiste museum!”, zegt wetenschapper en bekend bioloog Freek Vonk. “Door Naturalis wordt de passie voor de natuur écht aangewakkerd. En dat is super belangrijk want als de nieuwsgierigheid van kinderen naar de wereld om hen heen wordt geprikkeld en ze worden uitgedaagd, zullen zij er nog meer van genieten ... en er nog beter voor gaan zorgen.”

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet