NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuur en landschap in de schijnwerpers in Noord-Holland

15 feb 2017

Het landschap in de Amsterdamse regio staat in september 2017 in de schijnwerpers tijdens de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, Metropoolregio Amsterdam (MRA), en de stichting Landschapstriënnale hebben de handen ineen geslagen om dit unieke driejaarlijkse landelijke evenement samen te organiseren voor een breed publiek. Gedeputeerde Staten van Noord Holland hebben besloten € 60.000 bij te dragen aan het evenement.

De Landschapstriënnale is een driejaarlijkse manifestatie waarin het landschap centraal staat. Met laagdrempelige publieksactiviteiten tot onderdelen voor professionals als ontwerpers, ondernemers en overheden waarbij het landschap van de toekomst telkens centraal staat. Het publiek wordt meegenomen in een uitgebreid programma met exposities, bijeenkomsten, excursies, lezingen en vele andere activiteiten waarbij de thema's verstedelijking, leefkwaliteit, klimaatadaptatie en energietransitie centraal komen te staan. De vorige Landschapstriënnale vond plaats in de provincie Gelderland.

Gedeputeerde Adnan Tekin: “Een natuurfestival mag natuurlijk niet ontbreken tussen alle andere festivals. Hiermee willen we op een laagdrempelige manier mensen in contact brengen met alle facetten van de natuur en natuurlijk om ervan te genieten. Natuur is immers overal en voor iedereen.”

Eric Luiten, Voorzitter Bestuur Stichting Landschapstriënnale: "In ‘het Volgende Landschap’" brengen we boeren, burgers, bestuurders, buitenlui en bedrijfsleven met elkaar in gesprek over de vraag waarom ons metropolitane landschap verandert, wat we daarvan vinden en wie ervoor gaat zorgen dat het nuttig, mooi, toegankelijk en gezond blijft.”

Landschapstriënnale in PARK21
PARK21 is een gebied van duizend hectare tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp, midden in de metropoolregio Amsterdam. Gemeente Haarlemmermeer ontwikkelt hier een vrijetijdslandschap dat drie keer de maat van Central Park heeft. Een verbinding tussen stad en land.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet