NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Natuurmonumenten redt het landschap!

25 aug 2015

Het Nederlandse landschap is de afgelopen decennia hard achteruit gegaan. Karakteristieke vergezichten hebben plaats gemaakt voor bedrijventerreinen, nieuwbouwwijken en eentonig boerenland. Natuurmonumenten wil deze trend keren en het landschap weer in ere herstellen. De natuurorganisatie gaat mensen vragen om mee te denken en mee te doen. Dit maakte algemeen directeur Marc van den Tweel vandaag bekend op het symposium ‘Holland op zijn Mooist’.

Landschap vervult belangrijke functies
Nederland wordt drukker, het groen in ons land steeds schaarser. Daarom moeten we zuinig zijn op de bijzondere natuur en het mooie landschap dat we hebben. De Nederlandse landschappen zijn karakteristiek, vertellen over onze geschiedenis en tonen de cultuur van ons land. Tegelijkertijd zijn ze van grote economische en ecologische waarde en vervullen belangrijke functies. Wie wil er op een zonnige dag niet naar onze prachtige Noordzeekust, met het strand en de duinen? Of over paarse heidevelden wandelen. Waar zouden we zijn zonder natuurgebieden die in tijden van hevige regenval het overtollige water opvangen.

Natuurmonumenten komt op voor het landschap
Helaas gaat steeds meer eigens verloren in Nederland. Wie door ons land wandelt of rijdt ziet steeds meer van hetzelfde. Het is de keerzijde van de groeiende welvaart. Wij zijn liefdeloos met ons landschap omgegaan, bij keuzes over de ruimtelijk inrichting van ons land. Onder druk van de economie en andere factoren verdween dit onderwerp van de politieke agenda. Natuurmonumenten wil dit sluipende proces stoppen voor het te laat is. Om onze unieke landschappen te behouden, komt Natuurmonumenten nu in actie. We vragen mensen om mee te denken en mee te doen; te beginnen bij onze waardevolle duinen. Hierbij zoeken we samenwerking met andere partijen die opkomen voor het landschap. Daarnaast willen we het onderwerp terug op de politieke agenda.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet