NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Natuurorganisaties informeren publiek over honden in de natuur

27 mei 2016

Natuur- en recreatieorganisaties in de provincie Utrecht informeren hondenbezitters vanaf 29 mei over de gevolgen van loslopende honden op de natuur. Zij zullen waar nodig zelfs handhaven. Dat is nodig, omdat de natuur steeds meer verstoord wordt door loslopende honden.

Voor een hondenliefhebber is er bijna niets mooiers dan heerlijk met de hond wandelen in de vrije natuur. Maar ook daar horen honden aangelijnd te zijn. Dat gebeurt nog te weinig. Ondanks eerdere pogingen om hondenliefhebbers bewust te maken van de gevolgen van het laten loslopen van de hond. Honden die los lopen verstoren de broedvogels en het wild. Daarnaast boezemen ze andere recreanten vaak angst in.

Noodklok
Daarom luiden natuur- en recreatieorganisatie nu de noodklok. Diverse organisaties starten een pilot om de verstoring gezamenlijk tegen te gaan. De komende weken controleren handhavers van deze organisaties vaker. Hondenbezitters die zich niet aan de voorschriften houden, riskeren een bekeuring.

Pilot handhavingssamenwerking
Het gaat om een pilot, waarin natuur- en recreatieorganisaties samenwerken met officiële instanties om beter te kunnen handhaven. Door samen te werken, kunnen zij hun capaciteit beter inzetten en eenduidiger optreden. In het najaar volgt een vergelijkbare actie op het gebied van mountainbiken.

De organisaties die samenwerken zijn: Natuurmonumenten, Utrechts Landschap, Staatsbosbeheer, Recreatie Midden-Nederland, Utrechts Particulier Grondbezit (landgoedeigenaren), de politie, Regionale uitvoeringsdienst Utrecht (RUD), landelijke inspectiediensten, gemeenten en waterschappen slaan de handen ineen.

Meer informatie over de verschillende acties is de komende weken te vinden via de websites van de natuur- en recreatieorganisaties in de provincie Utrecht.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet