NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Nieuwe kansen voor het landschap Holland Rijnland

29 jan 2015

"Ons mooie landschap in Holland Rijnland moeten we koesteren en toekomstbestendig beheren en behouden". Dat zegt Mirjam Ateş, de voorzitter van het bestuur van de pas opgerichte Stichting Landschapsfonds Holland Rijnland.

Kees den Ouden (portefeuillehouder Natuur en Landschap Holland Rijnland) voegt daar aan toe: "Door dit Landschapsfonds kunnen particulieren in de regio het landschap onderhouden, beheren en beleefbaar maken. Het Landschapsfonds is een eigentijds instrument om publiek-private samenwerking vorm te geven". Han Weber zegt: "Provincie Zuid-Holland levert graag een financiële bijdrage aan het Landschapsfonds Holland Rijnland voor het beheren en toegankelijk maken van dit mooie landschap. Groen en toegankelijk groen is van belang om een aantrekkelijk vestigingsklimaat te zijn voor bedrijven, voor een prettige leefomgeving, voor onze gezondheid. Gezamenlijk komen we verder, daarom ben ik enthousiast over het fonds en de bestuursleden die zich hiervoor inspannen".

Beheer en onderhoud van het landschap vergoeden
Ateş vervolgt: "Met het Landschapsfonds kunnen we het beheer en onderhoud van het landschap vergoeden en hopen we te bevorderen dat het wordt opengesteld om in te kunnen recreëren, nu en in de toekomst. Maar het Landschapsfonds wil ook initiatieven steunen die de bewustwording en beleving van het landschap vergroten. In ieder geval zorgt het Landschapsfonds in de komende jaren voor het duurzaam onderhouden van circa 75 km boerenlandpaden. Daarnaast gaat het bijvoorbeeld om het beheer van bloemrijke akkerranden of knotwilgen". Mirjam Ateş, voormalig wethouder Zoeterwoude, vormt het bestuur samen met Godfried Meijer (voormalig directeur Heineken), Richard van de Merwe (directeur Rabobank Bollenstreek) en Michiel Houtzagers (directeur Zuid-Hollands Landschap).

Initiatieven en financiers gezocht
Het totale wandelroutenetwerk in de regio is een geschatte 375 km, waarvan zo’n 75 km boerenlandpaden. Voor het beheer van de boerenlandpaden werkt het Landschapsfonds samen met het Groene Klaver Collectief, een samenwerking van agrarische natuurverenigingen. ‘Het beheer en onderhoud van het totale wandelroutenetwerk is een goed voorbeeld van publiek-private samenwerking’ aldus Ateş. Het landschapsfonds krijgt een startkapitaal van 2 ton van regio Holland Rijnland en provincie Zuid-Holland. Het Landschapsfonds heeft ambitie en wil graag meer plannen verwezenlijken in Holland Rijnland. Hiervoor gaat zij op zoek naar partners die dit kunnen uitvoeren en investeerders die dit willen financieren. De bestuursleden zoeken daarom actief contact met organisaties en particulieren waarmee zij kunnen samenwerken. "Wij nodigen geïnteresseerden van harte uit om hiervoor contact met ons op te nemen, via landschapsfondsHR@gmail.com", zegt Ateş.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet