NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Overijssel investeert in stoere natuurspeelplaatsen

8 jan 2016

Overijssel realiseert met het project Cool Nature vier stoere natuurspeelplaatsen. Het gaat om natuurspeelplaatsen in Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden. De provincie Overijssel verleent € 244.000 subsidie aan de gemeenten. Die gaan samen met bewoners, en met name kinderen, deze speelnatuur realiseren. De natuurspeelplaatsen dagen kinderen uit tot natuurlijk spelen.

De natuurspeelplaatsen zijn erop gericht om kinderen de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis in een natuurlijke omgeving te spelen. Ze komen dicht bij woonwijken en zijn tenminste twee hectare groot. Daarnaast worden met de speelplaatsen ook de natuurkwaliteit, biodiversiteit en mogelijk ook de waterberging versterkt.

Rol kinderen belang bij natuur
“Wat het project zo uniek maakt is de manier waarop de kinderen betrokken worden bij het aanleg van de natuurspeelplaatsen”, stelt Hester Maij. “Kinderen ontwerpen mee hoe het terrein er uit gaat zien. Hiermee wil de provincie kinderen meer betrekken bij natuur en landschap en ze bewust maken van het grote belang van een groene omgeving. Spelen in een groene avontuurlijke omgeving draagt ook bij aan de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.”

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet