NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Provincie Utrecht sluit zich aan bij Stichting Steenbreek

11 sept 2019

De Provincie Utrecht sluit zich aan bij Stichting Steenbreek. Dit initiatief speelt in op het veranderende klimaat en extremere weersomstandigheden. De focus ligt op het verbeteren van de biodiversiteit, om zo de gevolgen hiervan op te vangen. In veel gevallen gaat het om het vervangen van stenen voor groen.

De aansluiting bij de Stichting past binnen het doel van de provincie om de biodiversiteit in bebouwde gebieden te verbeteren. Gedeputeerde Hanke Bruins Slot: “Het is belangrijk dat de Provincie Utrecht een groene omgeving faciliteert. Door aan te sluiten bij Stichting Steenbreek kunnen we nog beter samen met gemeenten en inwoners werken aan een groene, gezonde en leefbare provincie.”
Groenere straten

Stichting Steenbreek richt zich met verschillende projecten op het groener maken van privé-tuinen en de openbare ruimte. Samen met buurtbewoners maakte de stichting eerder complete straten groener en werden regentonnen geplaatst. De aanleg van meer groen zorgt voor een gezondere leefomgeving voor mens en dier. Ook kan regenwater beter opgevangen worden.
Aangesloten

De Statenfracties van de PvdD en het CDA vroegen in juli 2019 om de mogelijkheden te onderzoeken om als provincie aan te sluiten bij Stichting Steenbreek. Onder meer de Utrechtse gemeenten Amersfoort, Soest en Baarn en de Provincies Noord-Brabant en Overijssel sloten zich eerder aan.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet