NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Rooftopaward 2017 voor de DakAkker

12 sept 2017

Vrijdag 8 september ontving de DakAkker de Rooftopaward 2017 tijdens het ROEF Rooftopsymposium van Rooftoprevolution in Amsterdam en is hiermee de absolute “Rooftopper” van Nederland. De jury vond de DakAkker op het Rotterdamse Schieblock niet alleen het mooiste dak van Nederland maar ook het meest ‘complete’ dak:

Het dak heeft een sociale functie: een groot aantal vrijwilligers uit het Schieblock en de buurt werken op het dak als dakboeren en dakimkers.
De groenten en het fruit die op het dak worden verbouwd zorgen voor minder voedselkilometers: de DakAkker produceert voedsel (groenten, fruit, honing) die geleverd worden aan restaurants in de directe omgeving.
Het dak zorgt voor wateropvang: het dak buffert (bij piekbuien) zo’n 60.000 liter water en ontwikkelt momenteel ook een “slimdak” dat nog meer water kan bergen.
Er is een educatieprogramma op het dak: honderden Rotterdamse schoolkinderen komen op het dak om te leren over gezond voedsel, water(opvang), groene daken en bijen houden.
De DakAkker zorgt voor meer biodiversiteit: door de vele (eetbare) bloemen en planten en het houden van bijen.
Het groene dak zorgt ook voor minder hittestress, groene daken kunnen een enorme bijdrage leveren aan het omlaag brengen van de temperatuur in de stad.
Het dak levert werkgelegenheid, in de Bistro “Op het dak” werken een aantal mensen in de horeca.
Het dak is een toeristische trekpleister geworden, mede door de DakAkker is opgenomen in de Lonely Planet en vaak in de media is (zowel in het binnen – als in het buitenland
De DakAkker is een innovatief voorbeeld voor andere steden (o.a. Kopenhagen, Brussel en Parijs).

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet