NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Samenwerking in het groen levert mooie resultaten op

23 oktober 2015

Staatsbosbeheer wil graag een bijdrage leveren aan de realisatie van maatschappelijke opgaven op het vlak van gezondheid en welzijn, educatie en resocialisatie. Zo werkt Staatsbosbeheer bijvoorbeeld samen met ruim 90 zorginstellingen die onderdak of dagbesteding organiseren met speciale behoeften. Dat deze, en andere samenwerkingen tot mooie dingen leiden, is te zien in twee recente projecten. In Austerlitz werd door cliënten van zorginstelling Reinaerde in Zeist het Napoleonpad voor kinderen in ere hersteld. In Hoog Buurlo bij Apeldoorn werd in samenwerking met Dedicon een route voor blinden en slechtzienden ontwikkeld.

Napoleon herboren
Dit jaar is Staatsbosbeheer een samenwerking gestart met zorginstelling Reinaerde in Zeist. Deze instelling ondersteunt mensen met een beperking in de ontwikkeling van hun eigen kracht. De eerste opdracht voor de cliënten van Reinaerde was het broodnodige herstel van het Napoleonpad in Austerlitz. Het Reinaerde klustteam, een groep van 8 tot 10 mensen met een verstandelijke beperking, heeft de nodige creativiteit ingezet om alle gezichten van Napoleon op de routepalen weer van een frisse verfkleur en hoeden te voorzien. Bovendien hebben zij alle routepalen weer langs de 3 km wandeling in het bos geplaatst. Op 22 oktober is het Napoleonpad feestelijk geopend.

Route voor blinden en slechtzienden in Hoog Buurlo
Staatsbosbeheer heeft samen met Dedicon een wandelroute voor blinden en slechtzienden ontwikkeld. Dedicon is een organisatie die zich inzet voor mensen met een leesbeperking. De route ligt rond de schaapskooi te Hoog Buurlo op de Veluwe, in de buurt van Apeldoorn. Het is de eerste route in Nederland waar met een kaart én gesproken tekst de beleving van de natuur een extra plus krijgt. De kaarten en Daisy-spelers met gesproken tekst zijn gratis te leen bij het Staatsbosbeheer Informatiepunt Veluwe Midden, onderdeel van bungalowpark Hoenderloo. Het adres is Krimweg 140, 7351 TM Hoenderloo.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet