NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Subsidie beschikbaar voor Utrechtse groene buurtinitiatieven

21 augustus 2017

Bewoners en vrijwilligersinitiatieven in de provincie Utrecht kunnen vanaf 21 augustus een voucher aanvragen voor de realisatie van een groen project in hun omgeving. Met de voucher ‘beleef en bewonder’, ter waarde van 500 of 1.000 euro, kunnen zij zelf een bijdrage leveren aan de vergroening van hun dorp of wijk.

Gedeputeerde Mirjam Maasdam: “Als provincie willen juist de kleine, lokale groene initiatieven bevorderen, bijvoorbeeld de aanleg van een paddenpoel of vlindertuin. Bedoeling is dat steeds meer Utrechters betrokken raken bij de eigen groene woonomgeving. Zo komt het natuurbeleid steeds meer in de samenleving te staan.”

Op de website van Groen aan de Buurt kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden over de regeling en voorwaarden, en een aanvraag indienen. Aanvragen van de vouchers kan tussen 21 augustus en 21 november 2017.

Groen aan de Buurt
De uitvoering van de voucherregeling is in handen van het programma Groen aan de Buurt, waarbinnen vrijwilligers en gemeenten worden ondersteund bij de uitvoering van groene buurtprojecten. Groen aan de Buurt is een samenwerking tussen IVN Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht en de Natuur en Milieufederatie Utrecht. Provincie Utrecht is financier van deze samenwerking

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet