NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Virtuele roadshow brengt het rustgevende groen naar de stad

1 juni 2018

Midden op het drukke Vredenburg, Utrecht Science Park of de Amersfoortse Varkensmarkt even genieten van de natuur? Via een virtual reality experience kunnen inwoners van onze provincie zelf ervaren hoe het voelt om te wandelen of fietsen in één van de vele stille, schone en groene buitengebieden die de provincie Utrecht rijk is. Op 31 mei begon deze virtuele roadshow op het Vredenburg in Utrecht.

Via de VR experience wanen drukke stadsbewoners zoals studenten, jonge gezinnen en young professionals zich even in de prachtige natuur die de provincie te bieden heeft. Zij leven en werken dagelijks in een stedelijke omgeving vol geluid, relatief ongezonde lucht en met een volle agenda. Gelukkig is de natuur vlakbij in de vorm van een van de vele stille, schone en groene buitengebieden van de provincie Utrecht. En het mooie is: die zijn gratis, altijd open en dichtbij! Vanaf Utrecht Centraal of Amersfoort CS sta je immers binnen een half uur midden in de bossen, de plassen of het weidegebied van de provincie Utrecht.

Laad jezelf op in de natuur! De deur staat altijd open...
De buitengebieden van de provincie Utrecht kennen talrijke heerlijk rustige wandelplekken en prachtige fietsroutes. Daar ervaar je de stilte en de frisse lucht en laad je jezelf weer helemaal op. Wat voor effect dat op je heeft kun je alleen ervaren als je er echt bent maar de VR experience geeft hen een voorproefje waardoor je vast de smaak te pakken krijgt. Voor wie de stilste en schoonste wandel- en fietsroutes in het echt wil ontdekken, staan op www.opladenindenatuur.nu allerlei gezonde routes, plus nog veel meer informatie over de positieve invloed van een gezonde omgeving.

Bewustwording
De roadshow en campagne is een initiatief van de provincie Utrecht in samenwerking met het Regionaal Bureau voor Toerisme Heuvelrug & Vallei om inwoners en bezoekers van onze provincie bewust te maken van wat de (stille en relatief schone) natuur met je doet.

De roadshow met VR experience is op 31 mei gestart in Utrecht op het Vredenburg. Op 29 juni kom je het roadshowteam tegen op de Varkensmarkt Amersfoort (13.00-18.00 uur).Na de zomervakantie kun je de VR experience beleven op het Utrecht Science Park (datum nog niet bekend).

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet