NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Vleermuishotel geopend: de eerste gasten mogen komen

28 juni 2018

Wist u al dat Roermond een nieuw hotel heeft? U past zelf niet in de kamers van dit bijzondere onderkomen, maar dat is ook niet de bedoeling. Het gaat namelijk over het vleermuishotel tussen de Venloseweg en de N280 in Roermond. De 6 meter hoge toren is bedoeld als alternatieve verblijfplaats voor dwergvleermuizen in de buurt van de Schipperswal en Mijnheerkensweg. Vol spanning wachten we af tot de eerste bewoners zich melden.

De bouw van het vleermuishotel hangt samen met de tijdelijke aansluiting van de Schipperswal op de N280 Roermond, belangrijk voor de doorstroming van het verkeer tijdens en na de herinrichting van de N280 Roermond. Om de aanleg van deze aansluiting mogelijk te maken hebben we bomen moeten kappen langs de Schipperswal en de Mijnheerkensweg. Uit onderzoek bleek dat in de zomer vleermuizen in deze bomen verblijven. In bomen in de omgeving zoeken en vinden ze hun voedsel. We mochten deze bomen kappen, als we tussen de N280 en de Venloseweg een vleermuishotel zouden bouwen. Dat hotel is inmiddels gereed. De komende tijd kleden we het gebied rond de vleermuistoren nog wat aan en knappen we het pad ervoor op.

Het vleermuishotel is een toren van 2 x 2 meter met een hoogte van 6 meter. Gemetselde muren vormen de basis van het bouwwerk met een houten nok en een zadeldak van dakpannen. Met dit ‘hotel’ bieden we de vleermuizen een alternatieve verblijfplaats met voldoende beschutting en voedsel in de buurt.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet