NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave


(adv.)           

Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Vogels kijken is een feest!

3 feb 2015

Van 16 t/m 24 mei 2015 organiseert Vogelbescherming Nederland alweer de vierde Nationale Vogelweek. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Onder begeleiding van ervaren vogelkenners ontdek je vogelsoorten die je nooit eerder hebt gezien. En vooral: dat vogels kijken een feest is!

Wie met een verrekijker op zoek gaat naar vogels ontdekt hoe spannend en sprankelend de Nederlandse natuur kan zijn. Tijdens de Nationale Vogelweek krijgt iedereen de kans kennis te maken met die verrassende vogelwereld om de hoek. Dan sta je opeens zomaar oog in oog met een uil, een specht, een ijsvogel, een grutto, een havik of ontdek je hoe fraai alledaagse soorten als een groenling of putter van dichtbij zijn.

Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen ontdekt iedereen hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. In elke provincie worden tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. De excursies zijn laagdrempelig van opzet en grotendeels gratis. Deelnemers krijgen veel tips over vogelherkenning, de beste verrekijkers en vogelgidsen en krijgen veel vogels van heel dichtbij te zien door de telescoop van de excursieleider.

Aanmelden voor de activiteiten is gratis. Vanaf 1 maart zijn honderden activiteiten en excursies te vinden op www.vogelweek.nl. Via zoeken op woonplaats zie je bijvoorbeeld in één oogopslag wat er bij jou om de hoek te doen is. Maar uiteraard kun je ook zoeken buiten de eigen regio. De excursies zijn altijd kleinschalig, bij wandelingen bijvoorbeeld maximaal 18 deelnemers. Wees er daarom op tijd bij, en meld je aan op www.vogelweek.nl. Dat voorkomt teleurstellingen, want vol is vol!

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet