NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Wierdense scholieren ontwerpen natuurspeelplaats

14 april 2016

Leerlingen van basisschool Sjaloom in Wierden hebben zelf een ontwerp gemaakt voor hun Cool Nature natuurspeelplaats in de buurt de Esrand. De Cool Nature natuurspeelplaats krijgt een speelbos voor natuurlijk spelen, een waterberging in combinatie met natuurontwikkeling en fiets/wandelmogelijkheden. De leerlingen hebben al deze onderdelen in hun ontwerp meegenomen.

De leerlingen presenteerden hun ontwerp op 14 april aan gedeputeerde Hester Maij van landbouw, natuur en cultuur van Overijssel en de wethouders Dianne Span en Nico Lansink van Wierden. De natuurspeelplaats in Wierden is een van de vier Cool Nature natuurspeelplaatsen die in Overijssel worden ingericht. De andere worden aangelegd in Deventer, Olst-Wijhe en Hellendoorn.Door de Cool Nature Natuurspeelplaats ontstaat een parkachtige, natuurlijke omgeving in de Esrand waar verschillende leeftijdsgroepen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen recreëren en op een aantrekkelijke wijze in aanraking komen met natuur in de leefomgeving. De provincie Overijssel heeft voor de Cool Nature Natuurspeelplaats € 61.625 subsidie verleend. De gemeente Wierden heeft € 30.487 geïnvesteerd. “Door de Cool Nature natuurspeelplaatsen kunnen kinderen dagelijks spelen in de natuur. En wat is er nou mooier dan kinderen zelf zo’n plek te laten ontwerpen, zoals de kinderen in de Esrand in Wierden. Daarmee wordt de band met hun eigen, groene speelomgeving extra sterk”, aldus Hester Maij.

Natuur dicht bij huis
De Cool Nature natuurspeelplaatsen zijn erop gericht om kinderen de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis in een natuurlijke omgeving te spelen. Ze komen daarom dicht bij woonwijken en worden zo ingericht dat kinderen uitgedaagd worden tot natuurlijk spelen. Daarnaast worden met de natuurspeelplaatsen ook de natuurkwaliteit, biodiversiteit en indien mogelijk ook de waterberging versterkt. De Cool Nature natuurspeelplaatsen zijn minimaal twee hectare groot. In totaal verleent de provincie Overijssel € 244.000 subsidie aan de vier gemeenten. De Cool Nature natuurspeelplaatsen worden steeds in nauwe samenwerking met bewoners, en met name kinderen, aangelegd.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet