NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Win de Prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016

12 mei 2015

De provincie reikt begin 2016 voor de zesde maal de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit uit. Het winnende project levert een opvallende, inspirerende bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit van de Gelderse leefomgeving. Dit jaar heeft als thema 'gebieden met passie'.

De provincie nodigt gemeenten, waterschappen, regio's, maatschappelijke organisaties en andere professionals uit om deel te nemen aan de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit 2016. De Gelderse prijs beleeft al weer haar zesde editie. In 2006 zijn we begonnen om eenmaal in de twee jaar goede ruimtelijke projecten in het zonnetje te zetten.
Thema: gebieden met passie

Voor deze editie hebben we gekozen voor het thema dat ook goed aansluit bij de gebiedenatlas: gebieden met passie. Welke gebieden in Gelderland steken met kop en schouders boven de rest uit? Dat zijn gebieden die in de loop van de tijd met zorg en aandacht zijn ontwikkeld. Waar met een bijzondere aanpak iets ‘moois’ tot stand is gebracht. Verrassende gebieden waar veel te beleven is, die bruisen, waar inwoners, bezoekers, gebruikers en bestuurders trots op zijn. Kortom; gebieden met passie.

Het gaat om gebieden en niet om 'enkelvoudige' projecten. Denk aan centrumgebieden, stadsdelen of wijken, randzones, bijzondere buitengebieden, streken, wegen. Dat maakt de Gelderse prijs deze keer net even wat anders dan de voorgaande edities. Ook omdat we de organisatie en de dynamiek van de prijs gaan gebruiken in het traject van de Gebiedenatlas Gelderland.
Topgebieden

Stel een top drie van zogenaamde topgebieden samen in uw gemeente, regio of streek. Tot en met 19 juni 2015 kunt u passievolle gebieden aanmelden. Als alle gemeenten en anderen meedoen, ontstaat er een lijst om 'u' tegen te zeggen: een lijst van goede voorbeelden. De Q-lijst 2015.
Meerdere prijzen te winnen

Via de longlist en een shortlist draagt de jury de winnaar voor. Er is ook een publieksprijs. Beide prijzen zijn 10.000 euro waard en gaan naar de ambassadeurs van het winnende gebied. Het geld wordt besteed aan het betreffende gebied. In maart 2016 volgt de ontknoping tijdens een manifestatie.
Aanmelden

U kunt zich aanmelden via gelderland.nl/gelderseprijs2016.

Op deze pagina vindt u ook meer informatie over doel, thema, procedure en criteria van de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit en over de Gebiedenatlas Gelderland.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet