NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Ruim 50 Zuid-Hollandse landgoederen ook digitaal toegankelijk

28 aug 2008

Trouwen op een Zuid-Hollands landgoed? Dineren, vergaderen of feesten? Of gewoon wandelen of fietsen? Het is nu nóg makkelijker om daarvoor een Zuid-Hollands landgoed uit te zoeken. Via de website www.levehetlandgoed.nl - speciaal ontwikkeld voor het Zuid-Hollands Jaar van de Landgoederen 2008 - is een overzichtskaart beschikbaar gemaakt met daarop meer dan 50 landgoederen in de provincie Zuid-Holland. Door verder te klikken krijgt de bezoeker een indruk van het landgoed van zijn keuze.

Of het nu gaat om een trouwlocatie, een diner- of vergadermogelijkheid in bijzondere setting, een locatie voor een feest of andere groepsactiviteiten, een museum, of een wandel- of fietsgebied: bij elk landgoed op de overzichtskaart staat aangegeven wat het te bieden heeft. Ook het ontstaan van elk landgoed wordt kort weergegeven, evenals de openingstijden en een verwijzing naar andere websites met meer informatie.

Een goede aanvulling bij de digitale kaart is de onlangs verschenen brochure 'Bezoek de landgoederen & buitenplaatsen in Zuid-Holland', een uitgave van het Provinciaal Historisch Centrum van Erfgoedhuis Zuid-Holland. Deze cultuurtoeristische gids beschrijft op uitgebreidere wijze 30 landgoederen en buitenplaatsen die een bezoek meer dan waard zijn, inclusief een historische schets van de Zuid-Hollandse landgoederen. De brochure is voor € 5,95 te bestellen via de ‘winkel’ op de website www.erfgoedhuis-zh.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet