NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Geldprijs voor beste idee promotie karakteristiek landschap

30 okt 2008

Omdat de provincie inwoners en bezoekers wil laten kennismaken met het waterrijke cultuurlandschap in Noord-Holland, organiseert ze een prijsvraag. Het beste idee voor de ontsluiting en promotie van dit specifieke landschap wordt beloond met 10.000 euro.
Noord-Holland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de eeuwen heen hebben mens en water het landschap gevormd. Polders, kanalen en meren zijn hier het resultaat van.

De provincie Noord-Holland wil inwoners en bezoekers het waterrijke cultuurlandschap laten ervaren en hen bekend maken met de geschiedenis. Daarom roept zij ondernemers, particulieren en (publieke) organisaties op om hun creatieve en innovatieve ideeČn in te sturen. Hebt u een goed plan om mensen kennis te laten maken met waterrijk Noord-Holland? Stuur het in en wie weet wordt uw idee wel gerealiseerd.

Voorwaarden en criteria
Uw idee of plan moet een fysieke voorziening in een Noord-Hollands waterrijk cultuurlandschap zijn, die het speciale karakter van het gebied optimaal benut. De eerste prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 10.000,- om uw idee te realiseren en een fotoreportage van het gerealiseerde project. De tweede en derde prijs bestaan uit een geldbedrag van respectievelijk EUR 5.000,- en EUR 2.500,-. De inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de volgende criteria:

Innovatie: het vernieuwende element in het plan/idee.

Ontsluiten gebied: de bijdrage die het plan/idee levert aan het realiseren van een fysieke voorziening (toegankelijk) en de ontsluiting en kennisoverdracht van de lokale geschiedenis over het landschap (beleefbaar).

Promotie gebied: de bijdrage van het plan/idee aan het vergroten van de bekendheid van de bijzondere waarden van het waterrijke cultuurlandschap bij het publiek

Concreet: een duidelijk plan/idee.

Haalbaarheid: het concept is uitvoerbaar en realiseerbaar op korte termijn.

FinanciČle begroting: een overzicht van de verwachte kosten.

Samenwerking: de mate waarin wordt samengewerkt met andere partijen.
Meer informatie en aanmelding
Via het aanmeldformulier kunt u zich inschrijven voor deze prijsvraag, lees hier het wedstrijdreglement. Uw inzending moet vĘĘr 15 december 2008 binnen zijn bij de Provincie Noord-Holland. In april 2009 maakt gedeputeerde Jaap Bond de winnaar bekend.

Voor meer informatie over deze prijsvraag kunt u contact opnemen met mevrouw M. Oortman via oortmanm@noord-holland.nl .

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet