NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Kamer gematigd positief over "Landschap verdient beter!"

5 dec 2008

Elke provincie krijgt het landschap dat ze verdient. Dit zei Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Taskforce financiering landschap Nederland, donderdag in een gesprek met de Tweede Kamer. Aanleiding vormde het advies ‘Landschap verdient beter!', gemaakt op verzoek van minister Verburg, dat de taskforce 12 november heeft uitgebracht. De Kamer reageerde gematigd positief.

Het werk van de taskforce is het gevolg van de eerder dit jaar breed gesteunde motie-Cramer/Atsma. CDA en ChristenUnie hadden de minister daarin een advies gevraagd over de financiering van het landschap.

Rinnooy Kan benadrukte dat de provincie het bestuursniveau bij uitstek is om waardevolle agrarische cultuurlandschappen aan te wijzen. Dit is dus dé kans voor provincies om zich te bewijzen als effectief regionaal bestuur, aldus Rinnooy Kan. Het IPO heeft eerder aangegeven het advies te beschouwen als een motie van vertrouwen in de provincies en bereid te zijn om het kabinet een aanbod te doen. Rinnooy Kan riep de Kamerleden op om de provincies streng aan te spreken om hun doorzettingsmacht in de praktijk toe te passen. Het instrumentarium is er, maar provincies maken er nog onvoldoende gebruik van, aldus de taskforce. Op vragen van de SP over het beoordelen van het ambitieniveau van provincies, benadrukte Rinnooy Kan dat de Provinciale Staten de provinciebesturen controleren en dat hij hoopte op een levendig politiek debat over het landschap.

bron: IPO

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet