NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

De Groene Jonker wint Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2008

27 nov 2008

De Groene Jonker heeft De Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2008 gewonnen. Dat is bekend gemaakt op de manifestatie ?Samen voor Natuur? op 27 november. De jury koos het project uit zeventig inzendingen.

De Groene Jonker is 107 hectare afwisselend water- en rietland met variabel waterpeil en vormt een belangrijke schakel tussen de Nieuwkoopse en Vinkeveense Plassen. Voor de herinrichting was het een agrarisch weidelandschap.

Kunstenaar Jack van Mildert maakte het gebied ?beleefbaar? en ?ervaarbaar? en betrok in de rol van ?droombegeleider? ook omwonenden en schoolkinderen bij de aanleg van het natuurgebied. Dat leverde een aantal recreatieve elementen op, zoals de uitkijkpost ?het balkon van verlangen? en de picknickplek ?het verborgen hart?.

Op de tweede plaats koos de jury voor het particuliere project De Flearen in Elahuizen van familie De Vries en de derde plaats was weggelegd voor Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek uit Tegelen/Belfeld van de Stichting Natuurbeheer Brongebied Aalsbeek.

De Publieksprijs werd dit jaar uitgereikt aan Samen stappen zetten voor een weidevogelvlucht uit Grootegast/Zuidhorn van Weidevogelkring Grootegast-Grijpskerk. Bestuurslid van Nationaal Groenfonds, Jaap van Duijn, reikte de prijzen uit tijdens de plenaire bijeenkomst van de Manifestatie Samen voor Natuur in Velp.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet