NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatsbosbeheer lanceert kinderwebsite: Speuren naar sporen

20 maart 2009

Vandaag lanceert Staatsbosbeheer een website speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar: www.speurennaarsporen.nl. Ze kunnen hier een speurtocht maken door virtuele natuur, maar daarna ook buiten verder speuren. Zo ontdekken ze leuke natuurweetjes, bijvoorbeeld welk geluid een uil maakt of wat een egel eet.

Er zijn verschillende landschappen om in te speuren, landschappen die ook regelmatig veranderen. Nu staan 'de buurt' en 'het bos' centraal. Binnenkort volgt ook 'de duinen'. In ieder landschap ontdekken kinderen de dieren, planten en bomen die daarbij horen. Via een loepje, geluid of pagina uit het speurdershandboek vinden ze informatie om de speurvragen te beantwoorden. Natuurlijk kunnen de kinderen na het virtuele speuren direct naar buiten om daar verder te speuren. Of via de activiteitenzoeker een keuze maken uit de vele kinderactiviteiten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer. Van speelbos tot kabouterpad, excursie met de boswachter of knutselmiddag in het bezoekerscentrum.

Staatsbosbeheer hoopt dat de speurtocht op de website kinderen enthousiast maakt om buiten zelf op onderzoek uit te gaan, te spelen of speuren. En te ontdekken hoe een kwakende kikker in het echt klinkt!
De site is gerealiseerd in samenwerking met Dumpzone (Amsterdam) en Evident (Utrecht) en te bezoeken via www.speurennaarsporen.nl of via www.staatsbosbeheer.nlhttp://www.speurennaarsporen.nl

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet