NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar 


terug naar inhoudsopgave

Meldpunt Kappen! opnieuw geopend

27 sept 2009

Dit kapseizoen maakt VARAs Vroege Vogels samen met de Bomenstichting opnieuw een inventarisatie van de bomen die in Nederland onterecht gekapt dreigen te worden. Nog steeds worden er in Nederland plannen gemaakt waarbij onnodig veel bomen sneuvelen. Voor het eerst zijn er boomagenten actief op het Meldpunt Kappen! Zij inventariseren de meldingen in hun provincie en ondernemen actie. Frank Naber, directeur van de Bomenstichting, heeft vanmorgen in de uitzending van Vroege Vogels het Meldpunt opnieuw opengesteld. We willen meer groen op straat, aldus Naber, in de uitzending van Vroege Vogels. Elke boom in Nederland heeft recht op een goede toekomst.

En van de successen van het Meldpunt Kappen! van vorig seizoen is het behoud van duizenden bomen in de Gelderse gemeente Buren. De gemeente wilde om te bezuinigen aanvankelijk die bomen kappen, omdat het onderhoud te veel geld kostte. Dankzij de bezwaren heeft de gemeente het plan ingetrokken. Verder werden er naast een verzorgingstehuis in het Limburgse Weert vier monumentale paardenkastanjes behouden. Ook zorgde het Meldpunt Kappen voor het behoud van een oude boom op een industrieterrein in Enschede. De boom is nu dan ook tot Vroege Vogelsboom gedoopt.

Uit de inventarisatie van Vroege Vogels en de Bomenstichting in 2008 bleek dat zeker 100.000 bomen onterecht werden bedreigd met kap.

Dreigen er bij u in de omgeving ook bomen gekapt te worden dan kunt u dat melden op de speciale website http://www.meldpuntkappen.nl of http://vroegevogels.vara.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet