NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Parknatuur.nl wint Natuurprijs 2009

26 nov 2009

De Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2009 is dit jaar gewonnen door Parknatuur.nl. De prijs is 26 november op de Kennisdag 'Samen voor Natuur' uitgereikt aan initiatiefneemster Mireille de Heer. De jury koos dit project uit ruim 150 inzendingen.

Parknatuur.nl uit Utrecht is een huis-aan-huis nieuwsbrief waarmee bezoekers en omwonenden van stadsparken hun belevenissen in het park en kennis over de natuur delen. Sinds begin 2009 verschijnt Parknatuur.nl rond het Utrechtse Park Transwijk. De nieuwsbrief gaat over alledaagse natuur in de directe leefomgeving van burgers, spreekt gewone-mensen-taal en ziet er kleurrijk en stads uit.

Meer winnaars
Op de tweede plaats koos de jury voor het project Natuurgolfbaan Gaasterland (FR) van de gelijknamige stichting en de derde plaats was weggelegd voor Behoud en verbetering woon- en leefomgeving Zeijen (DR).

De Publieksprijs werd dit jaar uitgereikt aan Natuurlijk Contact met Curringherveld (GR). Voor het eerst werd ook de Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een project dat veel belooft voor de toekomst. Deze prijs ging dit jaar naar De Nieuwe Wildernis in Drenthe.

Oordeel jury over Parknatuur.nl
De jury van de Natuurprijs 2009 is zeer enthousiast over en gecharmeerd van dit initiatief. De rol van het park wordt helder en creatief omschreven en zichtbaar gemaakt. Het is een goede manier om toekomstige generaties te betrekken bij natuur en cultuurhistorie. Groen heeft een grote waarde voor het stedelijk gebied, de burgers, hun welzijn en welbevinden. Het project past daarmee zeer goed binnen het thema 'Contact'. Eindoordeel van de jury: een inspirerend project en een goed en kopieerbaar voorbeeld voor andere parken in Nederland.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet