NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Creatieve boomideeŽn gezocht

21 maart 201

Wie heeft het origineelste bomenidee? De Bomenstichting en het VARA radioprogramma Vroege Vogels starten vandaag de wedstrijd 'BoomKroon'. Gevraagd: inspirerende, bijzondere en zo duurzaam mogelijke ideeŽn met bomen.

Van het aanleggen van een parkje met bomen in uw eigen wijk tot een bomenvriendelijk alternatief voor een kapplan van de gemeente. Alles is mogelijk, maar het plan moet wel uitvoerbaar zijn. De Bomenstichting gaat zich maximaal inzetten om het winnende idee te realiseren. Vroege Vogels zal de winnaar blijven volgen, in de uitzendingen en op de website.

In de uitzending van Vroege Vogels gaf directeur Frank Naber van de Bomenstichting een aantal voorbeelden van reeds geslaagde bomenideeŽn. Je kunt het zo gek niet bedenken. In de Flevopolder bij Almere zijn bomen geplant in de vorm van de beroemde kathedraal van Reims: een groene kathedraal. Of een project in Capelle aan den IJssel waar een boom tot klimboom werd opgesnoeid., aldus Naber. Bomen als kunstwerken, als luchtzuiveraars in vervuilde gebieden, als rustpunten of als gebruiksobjecten  alles mag.

De BoomKroon wedstrijd loopt van 21 maart tot 21 juni. U kunt uw ideeŽn inzenden via de site van Vroege Vogels, vroegevogels.vara.nl. Daarna maakt de jury de nominaties voor de prijs bekend en kan iedereen via de site stemmen. In september wordt de winnaar van de boomkroon bekend gemaakt. Deel van de prijs

Kappen en Monumentale Bomen
Half maart is het kapseizoen ten einde. Net als de vorige twee jaar inventariseerden Vroege Vogels en de Bomenstichting een inventarisatie van de bomen die in Nederland onterecht of onnodig gekapt dreigen te worden. De start van de BoomKroon competitie is tevens het einde van het kappen, dus gaat het Meldpunt Kappen tijdelijk in zomerslaap.

De BoomKroon wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van de Bomenstichting. Verder riep de stichting 2010 uit tot het Jaar van de monumentale boom, omdat bomen meer aandacht verdienen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet