NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Atzo Nicolaļ nieuwe voorzitter Vogelbescherming Nederland

29 april 2010

Vogelbescherming Nederland heeft mr. drs. Atzo Nicolaļ benoemd tot voorzitter. Nicolaļ treedt per 1 december 2010 aan.

Atzo Nicolaļ (50) is lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Van 2006 tot 2007 was de heer Nicolaļ minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van 2002 tot 2006 staatssecretaris voor Europese Zaken. Daarvoor was hij onder andere algemeen secretaris van de Raad voor Cultuur.

Atzo Nicolaļs hobbys zijn onder andere bergbeklimmen, maar vooral is hij van jongs af aan een gepassioneerd vogelaar.

Het beeld van vele duizenden kolganzen met een prachtige roodhalsgans daartussen in de Hoeksche Waard blijft me niet minder bij dan mijn eerste lammergier in de Himalaya. Gelukkig zien steeds meer mensen hoe mooi vogels kunnen zijn en hoe belangrijk het is om ze in dit unieke vogelland, dat Nederland is, te beschermen. Vogelbescherming is niet alleen de oudste, maar ook een van de meest actieve en brede organisaties die zich daar sterk voor maakt.

Vogelbescherming Nederland is de oudste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland (1899). Momenteel telt de vereniging ruim 150.000 leden. Vogelbescherming zet zich in voor vogels en hun leefgebieden. Vogels zijn een goede graadmeter voor de kwaliteit van natuur en milieu. Gaat het goed met de vogels, dan gaat het goed met de omgeving. Vogelbescherming Nederland is Partner van BirdLife International, wereldwijd actief voor vogels en natuur.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet