NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Documentaires over de kust nu beschikbaar op internet

29 april 2010

www.coasttv.eu is een nieuwe site met documentaires over de Europese kust. Veel films over de kust worden eenmalig op TV vertoond of zijn alleen in een museum of bezoekerscentrum te zien. Met de nieuwe website, waarop bij de start vooral Nederlands materiaal, biedt Stichting NatuurMedia een platform om dit materiaal permanent beschikbaar te stellen.

Kijken en embedden
De bezoeker kan op onderwerp zoeken, via een kaart films per gebied selecteren, grasduinen via de verwijzingen naar gerelateerde films of snel een film bekijken via het quickmenu. Bovendien zijn een aantal films te embedden in eigen websites of kan een film als link door worden doorgegeven via e- mail. Een buitenkans voor website-bouwers van non-profit organisaties: het is toegestaan deze films van coasttv embedden in hun eigen sites.

Uploaden
Behalve dat we zo films uitbrengen op het internet bieden we een kans om eigen kustfilms uit te brengen. Daarvoor is een uploadmodule ontwikkeld en online handleiding beschikbaar. Hiermee kan iedere ge´nteresseerde zelf materiaal online plaatsen. Van tevoren wordt het materiaal beoordeeld, zodat de kwaliteit van de films gewaarborgd is.

Oproep
De database is nu nog bescheiden gevuld. Veel filmmateriaal (documentaires, reportages) ligt in archieven te verstoffen. CoastTV nodigt iedereen die over interessant beeldmateriaal over de kust beschikt uit om beeldmateriaal te leveren of urls met films door te geven. Voor webmasters die dit initiatief ondersteunen is een banner te vinden op www.natuurmedia.nl en www.coasttv.eu.

Initiatiefnemer
Stichting NatuurMedia (www.natuurmedia.nl) in samenwerking met Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en met ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds/ Barbara Eveline Keuning Fonds en EUCC/Kustvereniging.

Films inbrengen? Ga naar de site, klik op uploaden onderaan de pagina en vul het formulier in.
Voor vragen kunt u mailen naar postbus@natuurmedia.nl


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet