NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee

16 juni 2010

Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) neemt zaterdag 19 juni de Oorkonde Werelderfgoed Waddenzee van de Unesco in ontvangst. Hiermee is de Waddenzee officieel Werelderfgoed.

De heer Kishore Rao van de Unesco komt daarvoor naar Lauwersoog om daar op de boot de Waddenzee tot Werelderfgoed te verklaren. Daarnaast zal ook het nieuwe logo voor Werelderfgoed Waddenzee worden onthuld en wordt de start gegeven van het 'Werelderfgoedweekend' in Nederland.

De Waddenzee is een uniek getijdengebied waar een vrijwel ononderbroken systeem van zand- en slikplaten is te vinden. Er is een enorme variŽteit aan landschappen, flora en fauna. Het is de belangrijkste pleisterplaats voor miljoenen vogels, zowel permanent als op doortocht. Nederland en Duitsland hebben jarenlang gepleit voor een plaats op de Werelderfgoedlijst naast bijvoorbeeld het Australische Great Barrier Reef. In Nederland zijn meer (culturele) Werelderfgoederen zoals de Stelling van Amsterdam, Schokland, Kinderdijk, het stoomgemaal in Lemmer, het Rietveld Schroderhuis, Willemstad (Curacao) en de Beemster.

Het komende weekend is nationaal Werelderfgoedweekend.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet