NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

En miljoen bezoekers Beleef de Lente

14 juni 2010

De website www.beleefdelente.nl van Vogelbescherming Nederland heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Sinds de aftrap op 1 maart, hebben n miljoen mensen de website bezocht. Op www.beleefdelente.nl kan men met behulp van webcams in acht verschillende vogelnesten gluren.

Vogelbescherming Nederland heeft voor het vierde jaar op rij de website www.beleefdelente.nl open gesteld. Op deze site kan men tijdens het broedseizoen in de nesten van acht verschillende vogels gluren. Dit jaar zijn dat de kerkuil, torenvalk, oehoe, boerenzwaluw, boomklever, koolmees, ooievaar en steenuil. Alle hoogte- en dieptepunten in het jonge gezinsleven van de vogels zijn zo live te volgen. Ook zijn er videoclips met bijzondere momenten te bekijken.

Dat de site een groot succes is blijkt wel uit de bezoekersaantallen. Inmiddels hebben n miljoen individuele bezoekers een kijkje in de nesten genomen. Opvallend is ook dat de bezoekers lang blijven rondkijken, gemiddeld zo'n 10 minuten. Een groot deel van de bezoekers komt ook regelmatig: 85 procent keert snel weer terug. Zo'n 60 procent bezoekt de vogelnesten op internet bijna dagelijks.

Voor wie nog geen kijkje op www.beleefdelente.nl heeft genomen en voor wie er geen genoeg van kan krijgen: de vogels zijn tot en met 1 juli te volgen. Daarna gaan de camera's uit.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet