NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Mooie plekken spotten bij game landschapscampagne!

7 sept 2010

Vanaf 6 september kunnen jongeren in de provincie Utrecht meedoen aan een game via hun mobiele telefoon. De game is onderdeel van de campagne "Het is lekkerder in het landschap" en loopt tot begin oktober. Om te winnen log je zo vaak mogelijk in op zoveel mogelijk verschillende locaties in het landschap. Ben jij degene die het meeste heeft ingelogd op een locatie, dan ben je 'Commissaris' van die plek. Degene die aan het eind van het spel de meeste punten heeft, wint een iPad en heeft bovendien een heleboel unieke locaties gezien!

Deelnemers gaan naar de mooiste plekken in het landschap, loggen daar in via hun mobiele telefoon en verzamelen daar punten mee. Hoe vaker een deelnemer inlogt op één van deze plekken, hoe meer punten. Sommige locaties leveren extra punten op doordat ze verder van stedelijk gebied liggen. Bonuspunten zijn ook te verdienen door de eerste te zijn die ergens inlogt of door vrienden uit te nodigen mee te doen. Degene die het vaakst inlogt op een bepaalde locatie wordt ‘Commissaris' van dat plekje. Begin oktober eindigt de game en wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zij wint een iPad en heeft bovendien veel van de prachtige landschappen gezien die de provincie Utrecht rijk is.

Van hot naar her
De locaties die bezocht moeten worden tijdens de game liggen over de hele provincie verspreid: landgoed Amelisweerd, fort Vechten, de Soesterduinen, polder Ruigenhoek, het bos in Hollandsche Rading, het Henschotermeer, de wandelroute Oostdijk, Bunschoten, de Hagesteinse plas, kasteel Groeneveld, zwemplek 't Waal, de Lek, zwemplek De Strook, de Maarsseveense plassen, plas Strijkviertel, recreatiegebied het Oortjespad, de Haarrijnse plas, de Bergjes en het Doornse gat. De exacte locaties staan op www.lekkerderinhetlandschap.nl en daar kun je je ook aanmelden. Om mee te kunnen doen, heb je een smartphone nodig met internet. Het maakt niet uit wanneer je begint: als je fanatiek bent, kun je zelfs winnen als je in de laatste week start!

Events in het landschap
Voor de campagne 'Het is lekkerder in het landschap' organiseert de provincie allerlei events in het landschap. Op die manier kunnen jongeren ervaren hoe mooi de Utrechtse landschappen zijn en zelf meemaken dat veel dingen lekkerder zijn in het landschap: eten, film kijken, feesten, relaxen en sporten. Evenementen tot nu toe: een luchtballonnentocht (mei 2010), een groot diner op vliegbasis Soesterberg met veel producten uit de Utrechtse landschappen (juni 2010), de voorpremière van Sterke Verhalen in de buitenlucht (augustus 2010). De komende weken wordt een voetbaltoernooi georganiseerd en er volgt nog een evenement in oktober.

Ruimtelijk Actieprogramma
De landschapscampagne is onderdeel van het Ruimtelijk Actieprogramma (RAP) waarin via zes projecten wordt gewerkt aan het mooier maken van onze provincie. Naast de landschapscampagne werkt de provincie onder andere aan het stimuleren van binnenstedelijke ontwikkeling, het verbeteren van de stad- en landfietsverbindingen en het herinrichten van bedrijventerreinen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet