NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

4 nov 2010

Woensdag 3 november tekenden de gemeente Horst aan de Maas, de gemeente Venray en de Provincie Limburg een samenwerkingsovereenkomst voor de Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Deze overeenkomst vormt een mijlpaal in de gebiedsontwikkeling.

Met de samenwerkingsovereen­komst stellen de gemeenteraden van Horst aan de Maas en Venray en Provinciale Staten € 50,5 miljoen beschikbaar en regelen zij het vervolg. Samen met de € 10 miljoen die beschikbaar is voor dijk-aanleg is de uitvoering van het Gebiedsplan, dat tot stand kwam in samenwerking met het Waterschap Peel en Maasvallei en Rijkswaterstaat, een grote stap dichterbij gekomen. In samenwerking met het Ministerie van Infra­structuur en Milieu wordt onderzocht hoe de laatste stap, de toekenning van de benodigde rijksmiddelen, kan worden gezet.

De belangen voor het Rijk en de regio zijn groot. De gebiedsontwikkeling combineert de belofte om op korte termijn met dijken veiligheid tegen overstromingen te bieden met de lange termijn opgave om hogere rivierafvoeren in het gebied op te kunnen vangen. Deze Rijkstaken zijn samen met de ambities van de regio in één plan geregeld en zijn daardoor beter, sneller en goedkoper te realiseren. Deze regionale ambities zijn onder andere de rondweg rond Wanssum, de uitbreiding van de haven en de aanleg van natuur.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet