NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bezoekerscentrum voor Nationaal Landschap Noordoost Twente

27 okt 2010

Het Nationaal Landschap Noordoost Twente krijgt in 2013 een nieuw bezoekerscentrum waar bezoekers informatie kunnen krijgen over dit prachtige stukje Nederland. Het bezoekerscentrum biedt toeristen en natuurliefhebbers meer mogelijkheden om het landschap van Noordoost Twente te leren kennen en te verkennen. De bouw van het bezoekerscentrum gaat eind 2011 van start en wordt begin 2012 afgerond. Het streven is om het bezoekerscentrum begin 2013 op te leveren.

Het verhaal van Noordoost Twente
Het nieuwe bezoekerscentrum wordt gecombineerd met het Provinciaal Natuurhistorisch Museum Natura Docet in Denekamp. De centrale ligging en het thema van het museum passen goed bij de functie van het bezoekerscentrum. Het museum trekt al bijna 100 jaar vele ge´nteresseerden. Met het nieuwe bezoekerscentrum heeft het museum haar bezoekers in de toekomst nog meer te bieden. Voor iedereen die meer wil weten over het Nationaal Landschap Noordoost Twente is een bezoek aan het bezoekerscentrum de moeite waard. Het nieuwe centrum heeft meer te bieden dan alleen folders en boekjes met informatie over het gebied. Zo worden er tentoonstellingen georganiseerd waarmee het verhaal van Nationaal Landschap Noordoost Twente in beeld wordt gebracht. De precieze invulling van het centrum is nog niet bekend, het concept van het bezoekerscentrum is nog in ontwikkeling.

Impuls voor toerisme
De komst van het bezoekerscentrum is een echte meerwaarde voor het toerisme in Noordoost Twente. Het wordt nu nog aantrekkelijker om een bezoek te brengen aan het gebied. Niet alleen het nieuwe bezoekerscentrum, maar ook de informatiepunten die over het Nationaal Landschap worden verdeeld vormen een positieve impuls voor recreatie in het gebied. Bij deze informatiepunten kunnen bezoekers meer te weten komen over onder andere de ontstaansgeschiedenis van het landschap en het gebied kan van daaruit verkend worden. Het is al bekend dat er een informatiepunt komt bij Watermolen Bels in Vasse en park Hulsbeek in Oldenzaal.

Extra investering
De provincie Overijssel wil het Nationaal Landschap Noordoost Twente graag behouden, versterken en ontwikkelen. Daarom investeert de provincie Overijssel 2,8 miljoen euro extra in het nieuwe bezoekerscentrum. Wilt u weten waar de provincie Overijssel nog meer in investeert? Kijk dan op www.investereninoverijssel.nl


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet