NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nieuwe subsidie voor visserijgemeenschappen in Fryslân

2 nov 2010

Visserijgemeenschappen in Fryslân kunnen per 1 januari 2011 gebruik maken van een nieuwe subsidieregeling. Het gaat om de subsidie ‘Duurzame ontwikkeling van visserijgebieden’ vanuit het Europees Visserijfonds (EVF). Deze regeling loopt tot en met 2013.

Eén van de onderdelen van het EVF, de zogenaamde ‘as 4’, richt zich speciaal op visserijgemeenschappen in de kustprovincies. Het fonds levert een bijdrage aan de financiering van projecten in de visserijsector op de vaste wal. Het gaat om projecten op het gebied van havens, teelt, verwerking, handel, erfgoed, sociale en economische vitaliteit, recreatie en toerisme e.d.

De regeling is in Fryslân van toepassing op de kustgemeenten van Lemmer tot en met Ferwerderadeel en de Waddeneilanden. Dongeradeel sluit aan bij het Visserijgebied Hoogeland in Groningen. De regeling is bedoeld voor de visserij op de vaste wal in visserijdorpen en – stadjes.

Gebiedsplatform Visserijgemeenschappen Fryslân
Plattelânsprojekten Noardwest Fryslân heeft het gebiedsplatform Visserijgemeenschappen Fryslân (GVF) opgericht. Dit platform zorgt ervoor dat de regeling in Fryslân goed wordt uitgevoerd. Het GVF bestaat uit wethouders van diverse gemeenten en deskundigen op het gebied van visserij. Provincie Fryslân ziet de activiteiten die voor subsidie in aanmerking komen als ondersteuning voor het provinciale plattelandsbeleid.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet