NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Geniet van de weidevogels, bij u in de buurt!

8 april 2011

Van zaterdag 16 april tot en met zondag 24 april 2011 vindt de landelijke Weidevogel­kijk­week plaats. Het is dé periode van het jaar om van weidevogels te genieten. In het hele land worden activiteiten georganiseerd, variërend van fiets- en wandeltochten tot open dagen op boerderijen en in bezoekerscentra. Op meer dan 60 plekken is wel iets rond weidevogels te doen. Op de website www.weidevogelskijken.nl zijn alle locaties en activiteiten te vinden.

Kom kijken en genieten van weidevogels
Weidevogels horen bij Nederland als tulpen, molens en koeien in de wei. Maar welke vogel loopt daar en hoe zien hun jongen eruit. Op www.weidevogelskijken.nl zijn veel locaties aangegeven waar mensen zonder te verstoren naar weidevogels kunnen kijken. Lokale weidevogelbeschermingsgroepen, agrarische natuurverenigingen en natuurbeschermingsorganisaties organiseren activiteiten waarbij u  soms onder leiding van ervaren vogelaars, soms zelfstandig - volop kunt genieten van weidevogels.

Organisatie
De Weidevogelkijkweek wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Nederland en Vogelbescherming Nederland in samenwerking met Veelzijdig Boerenland, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de12Landschappen en met de onmisbare hulp van de vele lokale vrijwilligersgroepen en agrarische natuurverenigingen die met weidevogelbeheer en bescherming actief zijn.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet