NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Feestelijke uitreiking Mooi Nederland publieksprijs

21 april 2011

Op een zonnige woensdagmiddag 20 april heeft Maurice Lunenborg, projectleider N34 bij de eenheid Wegen en Kanalen van de provincie Overijssel, de publieksprijs Mooi Nederland in ontvangst genomen uit handen van Henk Ovink, directeur van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro.

Project ‘Trillingen: bruisende bron van energie'
Overijssel heeft de prijs gekregen voor het project ‘Trillingen: bruisende bron van energie'. Het project wordt uitgevoerd op de provinciale weg N34 bij Hardenberg. De Mooi Nederland Prijs is een initiatief van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Iedereen kon online stemmen op één van de 32 genomineerde projecten. De N34 wist met 2.629 stemmen een overtuigende eindzege te boeken.

Drie projecten
Aan de prijsuitreiking ging een feestelijk en informatief programma vooraf. De 40 aanwezigen maakten onder leiding van Hella van der Wijst, lid van de Adviescommissie Mooi Nederland en bekend van KRO's televisieprogramma ‘De Wandeling', een wandeling langs drie projecten op het terrein van de Universiteit Twente:

Werkplaats/Lab Technische Mechanica van het project ‘Trillingen: bruisende bron van energie';
Windenergie en landschapsbeleving;
Koelvijver.
Prof. André de Boer gaf een college over innovatieve energielandschappen en er waren presentaties van Lindy Molenkamp van de eenheid Wegen en Kanalen van de provincie Overijssel en van Simon Bos van Tauw.

Na de prijsuitreiking vond er een levendige discussie plaats met studenten over toekomstige energielandschappen.

Innovatief project
Het innovatieve project ‘Trillingen: bruisende bron van energie' wordt uitgevoerd op een deel van de provinciale weg N34 Witte Paal-Hardenberg-grens Drenthe. Gebruikers van dit wegvak zorgen er voor dat er stroom opgewekt wordt, zonder dat zij er iets voor hoeven te doen. In de proef wordt onder het wegdek piëzo-elektrisch materiaal aangebracht. Dit materiaal kan trillingen omzetten in energie. Met deze energie kunnen bijvoorbeeld lichtmasten, verkeersinformatieborden of verkeerslichten van gratis stroom worden voorzien. Het project is een initiatief van advies- en ingenieursbureau Tauw en de Universiteit Twente in samenwerking met de provincie Overijssel.

Kijk voor meer informatie over het project ‘Trillingen: bruisende bron van energie' op www.overijssel.nl/n34.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet