NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Stientje van Veldhoven groenste politicus

14 juni 2011

Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) is door Natuurmonumenten uitgeroepen tot groenste politicus van het parlementaire jaar 2010-2011. Van Veldhoven valt op door haar heldere en niet dogmatische inzet tijdens debatten.

Van Veldhoven wijst voortdurend op het belang van het herstel van de natuur. Ze pleit in de Kamer voor redelijke bezuinigingsplannen die het natuurbeleid zoveel mogelijk ontzien. Op de tweede en derde plaats eindigden Lutz Jacobi (PvdA) en Henk van Gerven (SP).

Groene Kamerzetel
Van Veldhoven voelt zich met de prijs vereerd: “Het kabinet gaat slecht om met de verantwoordelijkheid voor behoud van de natuur. De natuur blijft voor iedereen belangrijk, ook voor de toekomstige generaties. Ik zal er voor blijven vechten.” Ze kreeg de prijs, een 'groene Kamerzetel' voor de duur van een jaar, uit handen van algemeen directeur van Natuurmonumenten Jan Jaap de Graeff.

Volgens De Graeff is deze prijs geen overbodige luxe omdat op de natuur fors wordt bezuinigd. “We snappen dat er bezuinigd moet worden,” aldus De Graeff, "maar dat de bezuinigingen in de orde van 60% zijn, vinden we krankzinnig.”

Vierde verkiezing
De verkiezing tot groenste politicus vond 14 juni plaats in Den Haag. Het is de vierde keer dat Natuurmonumenten het groenste Kamerlid aanwijst. In 2008 viel die eer te beurt aan Hugo Polderman (SP), in 2009 Lutz Jacobi (PvdA) en vorig jaar Esther Ouwehand (Partij voor de Dieren). Natuurmonumenten wil met deze verkiezing aandacht vragen voor natuur en landschap in zowel de Tweede Kamer als de rest van Nederland.

Criteria
Voor de verkiezing van de groenste politicus neemt Natuurmonumenten alle woordvoerders ‘Natuur’ in de Tweede Kamer onder de loep.
Belangrijke criteria zijn;


  • inzet;
  • voorbereiding voor het debat;
  • het aantal ingediende moties en amendementen die positief uitpakken voor de natuur.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet