NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bedreigde vlinders krijgen ‘gezicht’ in Wolvega

4 juli 2011

De straatnaamborden in woonwijk de Lindewijk in Wolvega krijgen een ‘gezicht’. Deze woonwijk werd in 2008 door de landelijke Vlinderstichting uitgroepen tot vlinderwijk van Nederland. Nu krijgt diezelfde wijk straatnaamborden waarop niet alleen de naam van de straat wordt vermeld, maar ook het ‘plaatje’ dat bij de naam hoort. Voor de Lindewijk betekent dit dat in de hele wijk – waar de straten namen van vlindersoorten dragen – prachtige afbeeldingen van enkele tientallen vlinders te zien zijn. Elke straat zijn eigen vlinder!

Feestelijke onthulling maandag 4 juli
Maandag 4 juli aanstaande wordt het eerste nieuwe ‘vlinderbord’ onthuld. Samen met ruim honderd kinderen van de twee basisscholen in de wijk zullen Ineke Koopmans en wethouder Jack Jongebloed dit voor hun rekening nemen. De komende tijd zullen vervolgens alle straten in de wijk de nieuwe straatnaamborden krijgen.

Kennis en aandacht
‘Een mooi initiatief’, aldus Ineke Koopmans van De Vlinderstichting. “Vlinders hebben het niet gemakkelijk. Ook in nieuwe woonwijken is er vaak te weinig aandacht voor het creëren van goede leefomstandigheden voor vlinders. Misschien hebben we zo weinig oog voor vlinders omdat we ze niet vaak zien. In de Lindewijk is dit straks anders. Iedereen kan zien hoe mooi een vuurvlinder, de kommavlinder en de eikenpage zijn. En behalve mooi, is het ook nog educatief. Je leert de vlinders herkennen en dat leidt vast en zeker tot meer aandacht en zorg voor vlinders. Ik hoop dat ook andere woonwijken in Nederland dit voorbeeld gaan volgen.”

De Lindewijk en de Vlinderstichting zijn goede bekenden van elkaar. In 2008 ontving de groene en waterrijke Lindewijk vanwege de goede natuurlijke omstandigheden al het predicaat ‘Vlinderwijk van Nederland’. Alle bewoners van de wijk ontvingen bij die gelegenheid een vlinderstruik.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet