NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Webcams Beleef de Lente 6,6 miljoen keer bezocht

1 juli 2011

Voor het vijfde jaar op rij is het webcamproject Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland een groot succes. De beelden werden maar liefst 6,6 miljoen keer bekeken door ruim 1,1 miljoen mensen uit 156 landen. Ook dit jaar was de steenuil de meest populaire vogel om naar te kijken. Omdat bijna alle vogels inmiddels zijn uitgevlogen, is het seizoen van Beleef de Lente nu voorbij.

Voor de vijfde maal op rij zette Vogelbescherming Nederland webcams in en rond de nesten van acht verschillende vogels: de steenuil, boerenzwaluw, slechtvalk, ijsvogel, ooievaar, boomklever en oehoe. Door de camera’s is het leven van de vogels in het broedseizoen van heel dichtbij te volgen. Het leverde acht compleet verschillende verhalen op, die dag en nacht miljoenen keren werden bekeken.

Live voor de camera’s werden maar liefst 21 jongen geboren, waarvan we er 19 op zagen groeien. Inmiddels zijn ze bijna allemaal uitgevolgen, wat spectaculaire beelden opleverde. Alleen de twee ooievaarsjongen moeten hun vleugels nog uitslaan, waardoor deze camera’s voorlopig nog aanblijven. Maar lang zal dat niet meer duren.

Voor wie ook na het broedseizoen geen genoeg kan krijgen van de webcambeelden blijven de clips met hoogtepunten op de site www.beleefdelente.nl staan. Ook is er van de meeste soorten een samenvatting van de afgelopen maanden te zien.

Op 1 maart 2012 gaan de camera’s weer aan. Het is nog niet duidelijk welke vogelsoorten er dan gevolgd gaan worden.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet