NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bulldozer Milieudefensie tegen verkeersplannen Rotterdam

31 aug 2011

Met een bliksemactie bij recreatiegebied De Krabbeplas nabij Rotterdam heeft Milieudefensie vandaag de noodklok geluid tegen de desastreuse verkeersplannen van het kabinet. De mogelijke aanleg van de Blankenburgtunnel dreigt de rust te verstoren voor de vele duizenden recreanten die het gebied jaarlijks bezoeken.

Met een tiental acteurs en een bulldozer is een somber toekomstscenario verbeeld voor het bijzondere rustgebied. Premier Rutte en minister van Infrastructuur Schultz besturen een bulldozer en leggen rücksichtslos een weg aan over het strand aan de Krabbeplas. Uiteraard komen de tientallen zonaanbiddende picknickers in opstand. De mensen roepen beide politici een halt toe.

Milieudefensie laat met het recent gepresenteerde verkeersplan Bouwen aan een groene metropool zien dat de Blankenburgtunnel volstrekt onnodig is. Uit de doorgerekende verkeersstudie blijkt dat files opgelost kunnen worden zonder aanleg van nieuw asfalt. Bij invoering van een regionale kilometer- en spitsheffing nemen de files af met maar liefst veertig procent en daalt de CO2-uitstoot met elf en de stikstofuitstoot met 8,5 procent.

Komende maand bespreekt de Tweede Kamer de plannen van Milieudefensie. In september dient Milieudefensie ook het burgerinitiatief Bouw mee aan een groene metropool in bij Provinciale Staten Zuid-Holland. Hiermee wordt de verkeersstudie op de politieke agenda gezet van alle verantwoordelijke bestuurders.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet