NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Voer van Vogelbescherming bevat geen ambrosiazaden

23 september 2011

De herfst breekt vandaag aan en daarmee gaat het vogels voeren weer van start. Wie nu begint met bijvoeren, zal daar in de koude maanden veel plezier van beleven. Het goede nieuws is dat u vogels kunt voeren zonder nare bijverschijnselen zoals rode ogen. Het voer van Vogelbescherming is vrij van ambrosiazaden, de hooikoortsplant, waardoor u met een gerust hart kunt bijvoeren.

De afgelopen weken was er veel te doen rondom de ambrosiaplant. De zaden van deze plant kunnen in vogelvoer voorkomen en kan zich op die manier verspreiden in de achtertuin. De ambrosiaplant wordt ook wel de hooikoortsplant genoemd, omdat het grote hoeveelheden pollen verspreidt die voor ernstige klachten kunnen zorgen.

Laat dit nieuws u er echter niet van weerhouden om toch alvast te gaan starten met het voeren van de vogels. Ambrosiazaden komen namelijk voor in goedkoop vogelvoer wat minder grondig gereinigd wordt. Het voer van Vogelbescherming is geproduceerd door Vivara/CJ Wildbirdfoods en dit is vrij van ambrosiazaden. Vivara koopt alleen zaden uit gebieden waar geen ambrosia is aangetroffen. De zaden worden bovendien na levering deskundig gecontroleerd op ambrosia en vervolgens tweemaal grondig gereinigd.

Vogels voeren mag vandaag de dag het hele jaar door, maar zeker in de koude maanden kunnen ze alle hulp gebruiken. In de wintermaanden moeten vogels veel eten om op temperatuur te blijven, terwijl er dan minder voedsel beschikbaar is. Daarom gaan vogels nu al op zoek naar plekken waar straks voldoende voedsel te vinden is. Wie dus nu start met het bijvoeren van vogels, zal als het echt kouder wordt een tuin vol vogels aantreffen!

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet