NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Wijers voorgedragen als nieuwe voorzitter natuurmonumenten

13 september 2011

Het bestuur van Natuurmonumenten heeft Hans Wijers voorgedragen als voorzitter van Natuurmonumenten. De Verenigingsraad van Natuurmonumenten zal zich op 12 november over deze voordracht uitspreken.

"Hans Wijers is een kundig bestuurder met ervaring zowel in het openbaar bestuur als in het bedrijfsleven. Ook heeft hij ervaring met het besturen van goede doelenorganisaties, onder meer als voorzitter van het Wereld Natuur Fonds Nederland en van het Oranjefonds. Wij zijn blij dat de heer Wijers zich de komende jaren volop wil inzetten voor de natuur in ons land en voor Natuurmonumenten. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat hij in deze tijden van verandering een goede bijdrage aan onze vereniging kan leveren’’, aldus het bestuur van Natuurmonumenten.

Hans Wijers (1951) is de beoogd opvolger van Cees Veerman, die in april bekendmaakte dat hij zich niet verkiesbaar stelt voor een tweede termijn als voorzitter van Natuurmonumenten.Hans Wijers treedt volgend voorjaar af als bestuursvoorzitter van het verf- en chemieconcern AkzoNobel, een functie die hij sinds mei 2003 bekleedt.

De heer Wijers studeerde economie in Groningen. Hij heeft daarna verschillende functies gehad, onder andere als managing partner en chairman bij de Boston Consulting Group. Tussen 1994 en 1998 zat hij voor D66 als minister van Economische Zaken in het eerste paarse kabinet-Kok. Hans Wijers heeft momenteel vier nevenfuncties. Hij is lid van de Europese Ronde Tafel van Industriëlen en non-executive director van Koninklijke Shell. Verder is hij vice-voorzitter van de Young Pianist Foundation en lid van de raad van commissarissen van het Concertgebouw in Amsterdam. ‘’Ik verheug mij erop de komende jaren in te zetten voor de Vereniging Natuurmonumenten’’, aldus Hans Wijers.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet