NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

CLM viert 30-jarig bestaan

16 nov 2011

Vandaag staat CLM stil bij zijn 30-jarig bestaan met een jubileumsymposium. Met onder meer ZLTO-voorzitter Hans Huijbers, directeur duurzaamheid van Unilever Jan Kees Vis en directeur van Urgenda Marjan Minnesma, recent verkozen tot nummer 1 in de Trouw groene top 100.

Felix Luitwieler, verantwoordelijk voor landbouw bij het ministerie van I&M en mede oprichter van CLM, stelt: “Sinds 30 jaar is er veel veranderd in de landbouw. CLM heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verduurzaming in die periode. Maar nog steeds, misschien wel meer dan ooit, is er behoefte aan een bruggenbouwer met een echt integrale kijk op duurzame voeding en platteland”.

CLM is grondlegger van proefbedrijf De Marke, mede-ontwerper van Minas, grondlegger van Agromilieukeur, pionier op gebied van agrarisch natuurbeheer en ontwikkelaar van diverse maatlatten voor gewasbeschermingsmiddelen, broeikasgassen, ammoniak en biodiversiteit. Nog steeds legt CLM verbindingen tussen partijen en onderwerpen. Zo werkt het bureau nu aan schoner grondwater in Brabant met niet alleen boeren maar ook loonwerkers, gemeenten, hoveniers en burgers. Maar ook in gebieden brengt CLM partijen bij elkaar, zoals natuur en landbouw in de Noordwaard langs de Merwede en in Groot Wilnis - Vinkeveen.

Wat niet veranderde in 30 jaar is de verbinding met de praktijk. Nog steeds denkt CLM vanuit de (duurzame) boer; het CLM praktijknetwerk van voorloperboeren bestaat momenteel uit 250 ondernemers.

Partijen uit alle fases in de keten dragen bij aan het CLM- jubileumsymposium vandaag: Jan Brouwer (Syngenta), Sjaak Hoogendoorn (melkveehouder), Kees Wantenaar (Friesland Campina), Simone Hertzberger (Ahold), Samuel Levie (Youth Food Movement) en Dick Veerman (Foodlog).

CLM is gevestigd in een duurzaam kantoorpand in Culemborg en er werken ruim 25 mensen. Opdrachtgevers zijn overheden van EU tot gemeenten, voedingsbedrijven en retail, landbouworganisaties en milieu- organisaties.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet