NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

2,2 miljoen euro voor rietsnijders in de Weerribben

6 dec 2011

De rietsnijders in het natuurgebied de Weerribben in Overijssel behouden hun rietmaaivergoeding. Het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, de provincie Overijssel en gemeente Steenwijkerland hebben hierover een akkoord bereikt.

De rietsnijders dreigden zonder vergoeding te komen zitten omdat deze voor 2012 en 2013 wegviel. Op initiatief van de provincie en na overleg met staatssecretaris Henk Bleker en de gemeente Steenwijkerland is een oplossing gevonden. Het Rijk draagt nu 1.100.000 euro bij, de provincie Overijssel 1.000.000 euro. De gemeente Steenwijkerland levert een bijdrage van ca. 100.000 euro in 2013.

Verantwoordelijk gedeputeerden Hester Maij (Landelijk gebied) en Theo Rietkerk (Economie): “De rietvelden maken de Weerribben tot de meest bijzondere natuurgebieden van Nederland en Europa. Daarom zijn wij blij dat wij deze overbruggingsregeling aan Provinciale Staten kunnen voorleggen. Rietsnijders zijn van groot belang voor het natuurbeheer en de economie. Jaarlijks trekt het gebied twee miljoen bezoekers”.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet