NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bleker moet onduidelijkheden natuurakkoord wegnemen

2 dec 2011

Staatssecretaris Henk Bleker van natuur gaat onder druk van de Tweede Kamer toch weer met de provincies om tafel. Het akkoord dat Bleker met de provincies wil sluiten, bevat volgens de Kamer nog teveel onduidelijkheden.

Te weinig geld
Zo bestaat er onduidelijkheid over het budget dat nodig is voor het onderhoud van de natuur. Volgens Bleker is 170 miljoen euro genoeg. De Kamer betwijfelt of dat juist is.

SGP kritisch
Niet alleen de oppositie was kritisch. Ook SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf zei zich zeer te storen aan de onduidelijkheden. “Ik vind dat de staatssecretaris het natuurbeleid niet over de schutting naar de provincies kan gooien zonder goede afspraken over kwaliteit en kwantiteit.”

Oproep aan staten
Natuurmonumenten juicht het toe dat er opnieuw gepraat gaat worden over de consequenties van het natuurakkoord. De organisatie roept de provinciale staten op ook kritisch naar het akkoord van Bleker te kijken. Evenals bij het eerste overleg in de Kamer op 24 november waren er ook deze keer tientallen boswachters, onder andere van Natuurmonumenten, aanwezig om het debat bij te wonen. Als geen ander weten zij hoe desastreus de bezuinigingen op onze natuur uitpakken.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet