NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Alle ministeries over op TenderNed

15 dec 2011

Vanaf 1 januari 2012 gebruiken alle ministeries TenderNed voor opdrachten die volgens de aanbestedingsregels gepubliceerd moeten worden. Hiermee geven ze gehoor aan de oproep op 9 november van minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie om liever vandaag dan morgen met TenderNed aan de slag te gaan. TenderNed is het online marktplein voor aanbestedingen.

Online ondersteuning
Siep Eilander is directeur Inkoop bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en verantwoordelijk voor het rijksbrede inkoopbeleid. Voor hem is de overstap naar TenderNed een logische. “Overstappen op TenderNed is de moeite waard. Het biedt naast de online ondersteuning een uniform proces. Dat verhoogt de kwaliteit van de aanbestedingen. Wat mij betreft gaan ook alle uitvoeringsorganisaties van de ministeries, dat zijn er ruim honderd, en andere overheidsorganisaties zo snel mogelijk met TenderNed werken. Dit is een belangrijke stap om overheidsopdrachten, die volgens de aanbestedingsregels gepubliceerd moeten worden, op één plek te bundelen en ondernemers meer kansen te geven mee te dingen.”
Digitaal inschrijven

De overheid doet op jaarbasis vele duizenden aanbestedingen, voor in totaal zestig miljard euro. TenderNed zorgt ervoor dat overheidopdrachten transparanter worden, waardoor ondernemers een eerlijker kans krijgen. Bovendien leidt het tot lastenverlichting. Vanaf medio volgend jaar kunnen ondernemingen ook digitaal inschrijven. Zij hoeven hun bedrijfsgegevens slechts eenmaal in TenderNed op te slaan en kunnen die steeds opnieuw gebruiken. Dat bespaart ondernemers veel tijd en geld.

Elke week nieuwe aanbestedingen
TenderNed groeit gestaag. Elke week komen er nieuwe aanbestedingen bij. Inmiddels staan er 190 aanbestedingen op TenderNed. Gemeenten, waterschappen, provincies, Rijksoverheid en andere organisaties hebben hun aanbestedingen geplaatst, waaronder de Gemeente Rotterdam, Leiden, Rijksgebouwendienst, Provincie Overijssel en UWV.

TenderNed is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en wordt ontwikkeld in opdracht van PIANOo, expertisecentrum aanbesteden. Kijk voor meer informatie op www.TenderNed.nl.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet