NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Doe mee aan de Nationale Tuinvogeltelling op 21 & 22 januari!

9 jan 2012

Vogelbescherming Nederland organiseert in samenwerking met SOVON Vogelonderzoek Nederland in het weekend van 21 en 22 januari 2012 voor de negende keer op rij de Nationale Tuinvogeltelling. Zowel volwassen als kinderen kunnen meedoen aan dit evenement door een half uur lang de vogels in de tuin te tellen en door te geven op www.tuinvogeltelling.nl.

Dit jaar pakt Vogelbescherming extra uit. Het hele weekend houdt Vogelbescherming open huis aan de Boulevard 12 in Zeist. Met speciale acties, workshops tuinvogeltellen en deskundigen die u alles kunnen vertellen over de geheimen van een vogelvriendelijke tuin. Een telefoonteam zit klaar voor alle telefonische vragen: 030- 693.77.99.

Iedereen die een tuin of balkon heeft, kan meedoen aan de Nationale Tuinvogeltelling. Op 21 en 22 januari tellen deelnemers vanuit de woonkamer een half uur lang alle vogels in hun tuin. De resultaten worden ingevuld op www.tuinvogeltelling.nl. Aan de hand daarvan wordt de Nationale Tuinvogel Top 10 samengesteld.

Meedoen is niet alleen leuk maar ook belangrijk, want de ingestuurde gegevens worden gebruikt door de plaatselijke Vogelwerkgroepen. Zo krijgt de Vogelwerkgroep een beter beeld in de ontwikkeling van aantallen en soorten tuinvogels. En dat helpt voor een betere bescherming van vogels in de woonwijken!

Om het deelnemers aan de Tuinvogeltelling makkelijker te maken staat er op de website www.tuinvogeltelling.nl een online vogelgids waarin de verschillende soorten tuinvogels staan omschreven, met afbeelding en geluid. Vorig jaar namen ruim 30.000 mensen deel aan de Tuinvogeltelling en werden er bijna 850.000 vogels geteld. De top drie bestond uit de huismus, koolmees en merel.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet