NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

82 deals tussen bedrijven voor economische vergroening

17 febr 2012

Twintig multinationals hebben tijdens het forum van Leaders for Nature onderling 82 overeenkomsten gesloten waarmee zij hun bedrijfsvoering gaan vergroenen. De deals betekenen winst voor de natuur en voor de ondernemingen zelf.

Zo kunnen bedrijven zich tegen stijgende prijzen voor grondstoffen weren door efficiŽnter met deze materialen om te gaan. De deals werden gesloten op het vijfde forum van Leaders for Nature. Dit forum vond 14 februari plaats in Burgers Zoo in Arnhem. De deelnemende bedrijven ABN Amro, AkzoNobel, ARCADIS, Cofely, Desso, DHV, DSM, Eneco, Essent, FrieslandCampina, IBM, ING, InterfaceFlor, KLM, Nutreco, Philips, Post NL, PWC, Rabobank en Shell hadden 230 deelnemers afgevaardigd.

Thema van de bijeenkomst was hoe bedrijven versterkt uit de huidige economische crisis kunnen komen door slim om te gaan met de diensten die de natuur levert (ecosysteemdiensten). Zo levert de natuur geavanceerde ontwerpen waar bedrijven van kunnen leren. Tijdens de bijeenkomst hebben de aanwezige bedrijven gewerkt aan het integreren van ecosystemen en biodiversiteit in hun bedrijfsvoering.

Bij het forum van Leaders for Nature, het bedrijfslevenplatform van natuurorganisatie IUCN NL, van 2011 werden nog 70 overeenkomsten tussen bedrijven gesloten. Het ging onder andere om een deal tussen Philips en FrieslandCampina om de verlichting in stallen duurzamer te maken. Daarnaast waren er veel overeenkomsten op het gebied van kennisuitwisseling.

In 2011 sloten bedrijven daarnaast een overeenkomst over het opzetten van het Inspirational Programme on ecosystems. Binnen dit programma werken 11 bedrijven samen met IUCN NL om zich door middel van concrete projecten in te zetten voor ecosystemen en biodiversiteit in Nederland en daarbuiten.

Het komende jaar gaan de bedrijven binnen Leaders for Nature onder andere werken aan de ontwikkeling van ecoproducten, het opwekken van groene energie en het verminderen van CO2-uitstoot.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet