NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

ARCADIS wint IUCN NL Leaders for Nature Award 2012.

15 febr 2012

ARCADIS krijgt de prijs voor de vooruitstrevende manier waarop de internationale onderneming werkt aan het verbeteren van ecosystemen en biodiversiteit.

ARCADIS schreef vorig jaar al het beste plan om het bedrijf duurzamer te maken. Dit jaar is het begin van de uitvoering van alle plannen geŽvalueerd. Volgens de jury verdient de onderneming dit jaar de eerste prijs omdat het van de 16 deelnemende bedrijven uitblinkt in de manier waarop het samen met anderen zijn bedrijfsvoering aan het vergroenen is.

Verder is de jury van mening dat ARCADIS toewijding en betrokkenheid heeft laten zien op het gebied van duurzaamheid en samenwerking. Dat heeft de doorslag gegeven. Bovendien is ARCADIS mede-initiatiefnemer van een programma van Leaders for Nature, waarin elf grote Nederlandse en internationale bedrijven zich inzetten voor concrete projecten voor biodiversiteit en ecosystemen in Nederland en daarbuiten. Het gaat daarbij onder andere om een pilot om bedrijventerreinen in te zetten als verbinding tussen natuurgebieden.

ARCADIS maakt op dit moment verder een eerste aanzet in het concreet meten en reduceren van de impact van de eigen bedrijfsvoering op ecosystemen en biodiversiteit. De komende tijd neemt het advies- en ingenieursbureau in projectadviezen aan klanten de effecten op de biodiversiteit mee.

IUCN NL's Leaders for Nature werkt samen met twintig aangesloten bedrijven aan het integreren van duurzaamheid in hun activiteiten, met speciale aandacht voor ecosystemen en biodiversiteit. De bedrijven stellen hiervoor actieplannen met een lange looptijd op. De award is in het leven geroepen om bedrijven binnen Leaders for Nature te stimuleren en te belonen voor de inzet op alle niveaus binnen de bedrijfsvoering.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet