NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Jeugdkamperen met Vogelbescherming

30 maart 2012

Vogelbescherming Nederland organiseert deze lente en zomer voor het zevende jaar op rij natuurkampen voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Hoewel het in de huidige maatschappij steeds minder vanzelfsprekend is dat kinderen met natuur opgroeien, blijken de natuurkampen van Vogelbescherming onverminderd populair.

Niet verwonderlijk, want twee nieuwe rapporten van Alterra bevestigen het belang van natuur voor de jeugd. De natuur heeft positieve effecten op kinderen: het concentratievermogen verbetert, de fantasie wordt geprikkeld en het zelfvertrouwen neemt toe als kinderen in de natuur spelen en ontdekken. Vogelbescherming vindt het belangrijk dat er een generatie kinderen opgroeit die in contact staat met de natuur. Een meerdaags natuurkamp biedt de ultieme natuurervaring!

Vogelbescherming organiseert natuurkampen voor basisschoolkinderen. Er zijn kampen in april, mei, augustus en oktober. Deze kleinschalige kampen (maximaal 30 deelnemers per evenement) worden gehouden op mooie natuurlocaties: de Sallandse Heuvelrug, de bosrijke omgeving rondom Apeldoorn en de Biesbosch. Natuur, sport, spel en gezelligheid staan centraal. Een paar dagen ravotten in de natuur is heerlijk: je krijgt er energie van, je leert leuke natuurweetjes en je maakt nieuwe vrienden.

De natuurkampen worden begeleid door deskundige vrijwilligers. Iedereen is welkom! Je hoeft dus geen (junior)lid te zijn van Vogelbescherming om mee te kunnen. Aanmelden kan via www.vogelbescherming.nl/ik__vogels_/jeugd/natuurkampen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet